Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

Η αρχή είναι εύκολη. Το πρώτο βήμα είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού, με υπεύθυνο εκπαιδευτή της πλησιέστερης σχολής χορού ROSE KARRA στην περιοχή σας. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, θα καθοριστεί το σημερινό χορευτικό επίπεδο σας και θα προτείνουμε την κατάλληλη εκπαίδευση για να συνεχίσετε.

Τι πρέπει να φοράω;

Θέλουμε τα μαθήματά σας να είναι ξεκούραστα και διασκεδαστικά. Δεν υπάρχει ενδυματολογικός κανόνας για τους μαθητές μας .Οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει ριζικά στην εποχή μας και κανείς δεν θα είχε αντίρρηση σε ποιο πρόχειρο ντύσιμο. Για τις κυρίες δεν είναι τόσο δύσκολο να διαλέξουν το κατάλληλο ένδυμα ,γιατί είναι η μόδα της εποχής που αποφασίζει για το ζήτημα. Για τους κυρίους προτείνουμε γενικά ως αποδεκτό ένδυμα τα ρούχα περιπάτου. Εμείς βέβαια προτείνουμε μερικά ειδικά ρούχα αλλά στεκόμαστε κυρίως στα κατάλληλα παπούτσια για χορό, που είναι το σπουδαιότερο κομμάτι ρουχισμού για έναν χορευτή. Επηρεάζουν την εμφάνιση και την άνεση του ,με συνέπεια την χορευτική του απόλαυση. Για τους κυρίους, συνιστούμε ένα δερμάτινο καλογυαλισμένο παπούτσι χορού με σόλα. Για τις κυρίες ένα ζευγάρι ανοιχτά σανδάλια χορού με 6-7 εκ. τακούνια. Έτσι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα μαθήματα χορού με ασφάλεια. Προσπαθήστε να αποφύγετε να χορεύετε με παπούτσια του τένις ή άλλα βαριά λαστιχένια ,δεδομένου ότι θα κολλούν στο πάτωμα και θα κάνουν δύσκολη την διδασκαλία. Επίσης σανδάλια και σαγιονάρες εμπεριέχουν κίνδυνο.

Χρειάζομαι έναν/μία καβαλιέρο/ντάμα;

Σαφώς όχι. Το πρόγραμμα των σχολών μας είναι έτσι διαμορφωμένο ,ώστε να μπορούν όλοι να χορέψουν και να διδαχθούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα έχουν εκείνοι επιλέξει.

Μπορώ πραγματικά να μάθω να χορεύω;

Ναι. Ο χορός είναι εύκολος ,εφόσον διδάσκεστε από τους έμπειρους εκπαιδευτές των Rose Karra Dance Studios. Διδάσκουμε απλά, βασικά στοιχεία, από τα οποία προέρχονται τα βήματα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί με επιτυχία στις σχολές χορού Rose Karra. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Οι νεότεροι μαθητές μας είναι από 4 ετών και πολλοί από τους παλαιότερους είναι πάνω από 70.Τα τμήματα παιδιών –εφήβων – ενηλίκων είναι διαφορετικές ώρες και ημέρες την εβδομάδα ώστε όλα να λειτουργούν αρμονικά.

Σε πόσο καιρό θα μάθω να χορεύω;

Η διάρκεια των μαθημάτων σας θα εξαρτηθεί από το πόσο πολλούς χορούς θέλετε να μάθετε και πόσο καλά επιθυμείτε να χορεύετε . Ωστόσο, θα είστε σε θέση να χορεύετε ,αμέσως μετά το πρώτο σας μάθημα .

Κοστίζουν ακριβά τα μαθήματα χορού;

Τα δίδακτρα ποικίλλουν, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε, π.χ. το χρονοδιάγραμμα, τι χορούς θέλετε να μάθετε, πόσους χορούς, πόσο καλός/η θέλετε να είστε και μία σειρά άλλων παραγόντων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μηνιαία,3μηνη,6μηνη και ετήσια συνδρομή .Η εξέλιξη σας θα εξαρτηθεί από τα δικά σας θέλω και τις δικές σας χορευτικές ανάγκες. Στη πρώτη συνάντηση με τον υπεύθυνο της σχολής χορού Rose Karra ,όλες οι απορίες σας θα λυθούν και θα διαπιστώσετε ότι ο χορός στις σχολές μας είναι ένα ευχάριστο και οικονομικό χόμπι.

Η συνδρομή θα πρέπει να καταβληθεί εκ των προτέρων;

Τα δίδακτρα συνήθως καταβάλλονται εκ των προτέρων, ειδικά για το Βασικό Πρόγραμμα . Ωστόσο, γίνονται διακανονισμοί και διευκολύνσεις. Αυτά καθορίζονται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά για κάθε άτομο. Ρωτήστε για αυτό στη συνάντηση με τον υπεύθυνο, θα χαρεί να σας δώσει όλες τις λεπτομέρειες.

Θα μπορέσω να ενταχθώ σε τμήμα εφόσον έχει ήδη ξεκινήσει;

Τα προγράμματα και η ύλη χορού των ομαδικών μαθημάτων, είναι έτσι δομημένα ώστε να μπορείτε να ενταχτείτε άνετα με λίγη προσπάθεια και προσοχή από μέρους σας. Μη ξεχνάτε ότι πάντα υπάρχει ο εκπαιδευτής που θα σας βοηθήσει και θα λύσει τις απορίες που πιθανόν έχετε.

Πότε μπορώ να κάνω μαθήματα;

Μπορείτε να κάνετε τα ιδιαίτερα μαθήματα σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Τα Ομαδικά μαθήματα είναι ,πολλές τακτικές ώρες και ημέρες μέσα στην εβδομάδα για να μπορείτε να ρυθμίζεται τον χρόνο σας χωρίς να χάνετε μαθήματα και ύλη. Οι σχολές χορού Rose Karra είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00πμ-21:00μμ και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ..και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και Κυριακή.

Θα έχω έναν καλό δάσκαλο;

Ναι! Θα έχετε τον δάσκαλο που ταιριάζει σε εσάς και το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει.. Όλοι οι καθηγητές χορού Rose Karra έχουν ολοκληρώσει μια επίπονη εκπαίδευση , που τους καθιστά πολύ ικανούς. Οι Δάσκαλοι έχουν επιλεγεί ώστε να ταιριάζουν στο υψηλό επίπεδο που έχουν καθορίσει εδώ και χρόνια οι σχολές χορού Rose Karra και μπορούν να καλύψουν όλες τις χορευτικές ανάγκες των μαθητών. Οι σχολές μας συνεργάζονται με αναγνωρισμένους δασκάλους και προπονητές από όλο τον κόσμο ,ώστε η εκπαίδευση να είναι πάντοτε συνεχής, σύγχρονη και άρτια.

Γιατί θα πρέπει να παίρνω μαθήματα χορού - ποια είναι τα οφέλη;

Ο καθένας έχει διαφορετικούς λόγους για τη λήψη μαθημάτων χορού. Σας παραθέτουμε μερικά από τα οφέλη που θα έχετε κάνοντας χορό : 1.Κοινωνική δραστηριότητα – θα γνωρίζετε καινούργιους ανθρώπους και θα κάνετε νέους φίλους. , 2. Έχετε άσκηση και βελτίωση της υγείας, 3.Ισως κάνετε ένα ξεχωριστό για σας άτομο ευτυχισμένο/η, 4. Άμεση ανακούφιση από το στρες, 5.Προσφέρει βοήθεια στο γάμο και στη σχέση, 6.Είναι ένα καταπληκτικό χόμπι. 7.Θα απολαύστε αυξημένη αυτοπεποίθηση 8. Πιθανόν να βρείτε και να βελτιώστε επιχειρηματικές σχέσεις .9. Αποκτήστε περισσότερη διασκέδαση και την απόλαυση από την κοινωνική ζωή σας. 10. Θα νιώσετε πιο άνετα σε κοινωνικές καταστάσεις.11. Νιώστε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι. 12. Θα ξεχωρίστε στην πίστα και πιθανόν αναστολές θα ξεπεραστούν 13. Γιατί ΠΟΤΕ δεν πρέπει να πούμε «όχι» σε μια πρόσκληση σε χορό.

Ηealth & Fitness

Με τις πιέσεις της εργασίας και τις κοινωνικές υποχρεώσεις σας είναι όλο και πιο δύσκολο να βρείτε χρόνο για άσκηση. Ίσως γι ‘αυτό οι Έλληνες έχουν προβλήματα με το βάρος και την υγεία τους περισσότερο από ποτέ.
Δεν είναι μυστικό ότι η μέτρια άσκηση και λογικές διατροφικές συνήθειες, είναι το κλειδί για να παραμένει ο ανθρώπινος οργανισμός δυνατός και υγιής. Ωστόσο, η σκέψη των τριάντα λεπτών σε ένα διάδρομο, ή το τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο πέντε φορές, είναι έξω από τη σκέψη για πολλούς από εμάς. Ο χορός λειτουργεί σαν βάλσαμο για το άγχος και την ένταση, για τους ανθρώπους που έχουν πιεσμένο πρόγραμμα .Τους βοηθά να βελτιώσουν τη στάση σώματος ,να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ,να βελτιώσουν τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες .
Αυτό ,είναι που κάνει τον χορό ιδανική άσκηση! Είναι μια ήπια αερόβια γυμναστική αλλά παράλληλα και διασκέδαση. Όταν κάνετε μαθήματα χορού, δεν σκέφτεστε ότι εκτελείτε ένα βαρετό πρόγραμμα γυμναστικής αλλά ότι συμμετέχετε σε ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο κοινωνικό γεγονός, κάθε ημέρα της εβδομάδας. Ο Χορός παράλληλα με ευχάριστη μουσική προσφέρει καλή διάθεση και είναι πραγματική απόλαυση. Μερικοί γιατροί συστήνουν τριάντα λεπτά του χορού, τρεις φορές την εβδομάδα.
Ολυμπιακοί αθλητές συχνά περιλαμβάνουν τον χορό στην κατάρτισή τους για να οξύνουν τον έλεγχό, την ευκινησία, την ταχύτητα και ισορροπία τους.
Ο Χορός θεωρείται ότι είναι μία από τις πέντε κορυφαίες φυσικές δραστηριότητες από τις 60 που μελετήθηκαν. Συμβάλλει δε στην καλή στάση του σώματος και την ευθυγράμμιση του .
Ως αερόβια άσκηση, ο χορός ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα ,γυμνάζει τους γοφούς ,τους ώμους, και με τις ήπιες διατάσεις ωφελεί και ξεκουράζει το σκελετικό σύστημα .Συμβάλει στην αύξηση της ευελιξίας και της αντοχή σας Ο χορός διεγείρει τον εγκέφαλο και είναι χρήσιμος σε πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης της μνήμης. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο χορός καθυστερεί τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Σε συνάρτηση με ιατρική θεραπεία βοηθά εκείνους που έχουν πληγεί. Εκατοντάδες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί και έχει αποδειχθεί ότι <Η πράξη του χορού από μόνη της, διεγείρει τον εγκέφαλο και βελτιώνει την ικανότητα της μνήμης >>. Ο Yuki Noguchi αναφέρει σε άρθρο του για την εφημερίδα Washington Post:<< Όσοι χόρευαν συχνά – τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα – έδειξαν κατά 76 % λιγότερη συχνότητα εμφάνισης της άνοιας από εκείνους που χόρευαν μόνο μία φορά την εβδομάδα ή και καθόλου>>. Αυτή η ευρέως αναγνωρισμένη θεραπεία μετά την έναρξη της νόσου, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για ένα υγιές μυαλό. «Οι χοροί Ballroom είναι μια δραστηριότητα που χρησιμοποιεί και ασκεί τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες, κατά τη διάρκεια μιας ώρας μαθήματος- προπόνησης. Συχνά οι χορευτές των Ballroom μπορούν να συγκριθούν με τους χορευτές του χορού στον πάγο, χωρίς κανείς να θέλει να αμφισβητήσει την αθλητική ικανότητα ενός σκέιτερ πάγου. Επειδή δουλεύουμε χωρίς ολίσθηση σε πάγο, είναι πιθανό μια αθλήτρια- χορεύτρια χορού να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι μια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.