Η ιστορία μας

Οι σχολές χορού «Rose Karra» δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση Latin και Standard χορών από το 1981. Ιδρυτής των σχολών είναι η Φιλιώ (Τριανταφυλλιά) Καρατζά από την οποία οι σχολές πήραν το όνομά τους. Η ίδια ασχολήθηκε με το χορό από πολύ μικρή ηλικία. Παιδί μεταναστών στη Γερμανία ,έκανε τα πρώτα χορευτικά της βήματα στο σχολείο όπου ο χορός ήταν ένα από τα βασικά μαθήματα. Αργότερα ερχόμενη στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές χορού στη σχολή της Κey Holden και παραδοσιακούς στο λύκειο Ελληνίδων ,ενώ παράλληλα σπούδασε παρασκευάστρια μικροβιολόγος. Κ.Α.Τ.Ε. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει ακατάπαυστα να ενημερώνετε, να εκπαιδεύεται και να εκπαιδεύει ,ενώ παράλληλα βρίσκεται πάντα στις εξελίξεις. Ως Διεθνής κριτής αγώνων χορού ταξιδεύει και κρίνει σε διεθνείς και σπουδαίες διοργανώσεις χορού. Είναι γενική γραμματέας στο Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού ( ΠΑ.Σ.Ι.Σ.Χ.) και διοργανώτρια του Athens Dance Sport Open.

Αρχικά ασχολήθηκε με τον κοινωνικό χορό όπου δίδασκε ενήλικες, που επιθυμούσαν να αναπτύξουν χορευτική ικανότητα και να ξεχωρίζουν στα party, δεξιώσεις, συνεστιάσεις κτλ.

Πολύ σύντομα στις δραστηριότητες των σχολών ενέταξε παιδικά προγράμματα. Ήταν πρωτοποριακό βήμα για την περίοδο εκείνη. .Βλέπετε η εποχή απαιτούσε τα κορίτσια να μαθαίνουν μόνο μπαλέτο και τα αγόρια παραδοσιακούς χορούς. Η ίδια ταυτόχρονα πειραματίστηκε στη διδασκαλία Latin και Standard χορών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας .Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό .Τη δουλειά της πρόσεξε μία σχολική σύμβουλος και πολύ σύντομα το υπουργείο Παιδείας την κάλεσε να προσφέρει την εμπειρία της σε σεμινάριο που διοργάνωσε για νηπιαγωγούς με θέμα: << Ο χορός στην προσχολική ηλικία >>. Πολύ σύντομα τα παιδικά τμήματα των σχολών χορού .»Rose Karra» έγιναν και το «ΔΥΝΑΤΟ» τους σημείο

Το 1991 αρχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια χορού στο εξωτερικό και αντιλαμβάνεται ότι ο κοινωνικός χορός έχει αλλάξει μορφή και μπαίνει στην αθλητική δραστηριότητα, που σημαίνει ότι γίνεται περισσότερο τεχνικός και έχει περισσότερες απαιτήσεις. Έτσι μπαίνει στην διαδικασία ανεύρεσης κατάλληλων ανθρώπων από το εξωτερικό για να βοηθήσουν στην εξέλιξη του αθλητικού τμήματος των σχολών χορού Rose Karra. Αποτέλεσμα ήταν το «Αθλητικό Κομμάτι» των σχολών έχοντας σαν βάση τα παιδικά τμήματα να κτίζεται και να αναπτύσσεται ραγδαία. Στην διαδικασία εντάσσονται και τα τμήματα ενηλίκων.

Στο διάστημα αυτό αρχίζουν οι πρώτοι υποτυπώδεις διαγωνισμοί χορού στην Ελλάδα με βάση τον αθλητικό χορό. Σιγά – σιγά οργανώνονται και άλλες σχολές, δημιουργούνται οι πρώτοι «οργανισμοί» όπου ο καθένας διεκδικεί την θέση του και την διασφάλιση της εγκυρότητας των διαγωνισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι σχολές χορού «Rose Karra» μπαίνουν δυναμικά στo χώρο του αθλητικού χορού. Με πρωτοβουλία πάλι της Rose Karra ( Φιλιώ Καρατζά ) οι κατηγορίες χορών διευρύνονται και δημιουργούνται ALL-Ladies – Formation- Theatre Art στο πρωτάθλημα Ελλάδος του Ε.Σ.Χ.Ε. Οι κατηγορίες αυτές στηρίχτηκαν αποκλειστικά επάνω στους μαθητές- αθλητές των σχολών χορού Rose Karra .Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι άλλες σχολές και μέχρι σήμερα οι κατηγορία All Ladies έχει εξαιρετική απήχηση. Οι σχολές μας με την δυναμική τους παρουσία έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη του αθλητικού χορού και με βάση του συστήματος αξιολόγησης των σχολών του Ε.Σ.Χ.Ε.(Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδος)κέρδισαν τα πρωταθλήματα για τα έτη 2000,2001,2002,2003,2004,2006 όπου και σταμάτησαν να είναι μέλη του οργανισμού.

Ζευγάρια των σχολών χορού Rose Karra όλων των ηλικιών παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς χορού του εξωτερικού Ελβετία-Αγγλία-Ιταλία-Ρωσία – Ουκρανία με πολύ καλές επιδόσεις. Το 2007 η συμμετοχή του χορευτικού ζευγαριού μας Καλαϊτζίδης Χρήστος – Κουντουπίδου Καρολίνα σε επίσημη διοργάνωση στο Κίεβο της Ουκρανίας φέρνει την Ελλάδα στην 7η θέση σε σύνολο 24ων χορών. Να σημειωθεί ότι η 7η θέση είναι πολύ σημαντική αν λάβει κανείς υπόψη το «επίπεδο» χορού στην Ελλάδα. Το 2008 οι σχολές χορού Rose Karra συμμετέχουν με 12 ζευγάρια παιδιών στην τηλεοπτική εκπομπή Baby Dance.Τα 6 από αυτά πέρασαν στον ημιτελικό – τελικό και κέρδισαν ετήσιες υποτροφίες. Επίσης συμμετέχουν στις τηλεοπτικές εκπομπές << στην υγειά σας >> ΝΕΤ και << στο πάρτυ της ζωής σου >> ΑLTER.

 

Το 2009 η Rose Karra μπαίνει δυναμικά στον χώρο της διοργάνωσης αθλητικών διαγωνισμών και οργανώνει στο 1o ATHENS DANCE SPORT OPEN τον πρώτο επίσημο Διεθνή διαγωνισμό χορού I.D.S.F. στην Ελλάδα .Η επιτυχία καταπληκτική. Χορευτικά ζευγάρια από όλη την Ευρώπη έδωσαν το παρόν σε αυτή τη διοργάνωση και για πρώτη φορά η Ελλάδα φάνηκε συλλογικά στον παγκόσμιο χορευτικό χάρτη και οι επιδόσεις των Ελληνικών ζευγαριών μπαίνουν στη διεθνή βαθμολογική κατάταξη. Το 2010 η Rose Kara διοργανώνει το 2ο ATHENS DANCE SPORT OPEN EUROPIAN CUP I.P.D.S.C. Από αυτόν τον διαγωνισμό βγαίνει ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των professional.Τα καλύτερα χορευτικά ζευγάρια του κόσμου ήρθαν στην Ελλάδα για να διεκδικήσουν την θέση και το κύπελλο .O κόσμος του χορού και οι θεατές –λάτρεις του χορού έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές. Το 2011 και το 2012 το ATHENS DANCE SPORT OPEN συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και ο πήχης έχει ανέβει αισθητά. Οι προετοιμασίες για διαγωνισμό στις 6 και 7 Απριλίου 2013 έχουν ξεκινήσει και αναμένονται όμορφες στιγμές και συγκινήσεις.

Τα αθλητικά χορευτικά ζευγάρια και δάσκαλοι των σχολών χορού Rose Karra μέσα στο 2012 έδωσαν δυναμική παρουσία σε διαγωνισμούς του εξωτερικού. Εξαιρετικές επιδόσεις του Μaxim Stadnik και της Καρολίνας Κουντουπίδου με την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο Τορίνο της Ιταλίας .Στον ίδιο διαγωνισμό έλαβε την 5η θέση ο Γεράσιμος Μοσχόπουλος με την παρτενέρ του Ιωάννα Βερτσιμά και την 7η θέση η Έφη Χορμόβα με τον παρτενέρ της Νίκο Βλάσση.Τον ίδιο χρόνο οι συμμετοχές των ζευγαριών μας στα Cervia και την Ρώμη της Ιταλίας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. To 2011 και 2012 οι σχολές χορού Rose Karra συμμετέχουν στο Dancing with the Stars